Blândeţea noastră…

Filipeni 4:5
Blândeţea voastră să fie cunoscută de toţi oamenii. Domnul este aproape*.

Tuturor ne place sa stam afara atunci cand e cald, cand e frumos, cand soarele e pe cer, sa ne plimbam, atunci cand vremea e placuta, nu-i asa? Personal ador soarele, vremea frumoasa. Stateam si ma gandeam ca la fel este si cu noi, oamenii. Nu-i asa ca e o placere sa stai langa o persoana blanda? Sa vorbesti cu o persoana blanda? Cu o persoana care prin vorbele sale, aduce Soarele in mijlocul conversatiei, astfel tinand departe furtuna in relatii. Blandetea voastra sa fie cunoscuta de toti oamenii. Domnul este aproape!

De cine trebuie sa fie cunoscuta blandetea noastra? De toti oamenii. Aici exista cel putin 3 categorii. Persoane blande doar in societate(categoria mastilor). Persoane lipsite de blandete. Si persoane cu adevarat blande.

Persoane blande doar in societate Exista persoane, care arata blandete doar in societate, insa in familie, unde nu mai au nici o masca, sunt lipsite de bunatate, de blandete. Isus Hristos spunea ca nu putem sluji la doi stapani. In fata oamenilor putem folosi masca blandetii, Insa in fata lui Dumnezeu suntem ori blanzi, ori lipsiti de blandete.

Persoane lipsite de blandete Aceste persoane sunt acelea care orice ai zice, orice ai face, vor fi tot timpul, nemultumite, galcevitoare si mai mult decat atat, persoane triste. Pentru ca eu cred cu tarie, ca o persoana lipsita de blandete, nu poate fi numita o persoana fericita. Blandetea si fericirea merg mana in mana. De aceea, persoanele lipsite de blandete, nu vor putea avea parte niciodata de fericire.

Persoane blande Din fericire, exista aceasta categorie de persoane. Sunt acele persoane, care atunci cand sunt in jurul tau, pur si simplu vezi razele de soare iesind din expresia fetei lor. Acele persoane, care chiar daca le gresesti, ele te vor ierta si mai mult decat atat, iti vor arata prin faptele lor, prin vorbele lor, prin actiunile lor, pe Isus Hristos in inima lor.

Dumnezeu sa ne ajute sa facem parte din categorie de persoande blande!

De ce trebuie sa oferim si sa dovedim blandete?

Apostolul Pavel ne da raspunsul acestei intrebari chiar in urmatoarea fraza a versetului unde spune. Domnul este aproape! Acesta este motivul pentru care trebuie sa aratam si sa dovedim blandete. Stateam si ma gandeam... Daca ar veni Hristos, chiar in momentul in care practicam opusul blandetii, adica mania? Vom incerca sa ne justificam, nu-i asa? Multi probabil am spune Domnului, "da Doamne, DAR…" si Isus ne va intrerupe si va spune… "DAR… Ai avut Cuvantul meu la Dispozitie. DAR… Ti-a fost scris negru pe alb. DAR… ai auzit la biserica, ti s-a vorbit de faptul ca TREBUIE sa oferi blandete." Si din tot, vom ramane cu un simplu DAR.

Imi doresc din toata inima mea ca fiecare dintre noi sa fim persoane BLANDE. Persoane care atunci cand vom interactiona cu altii, sa raspandim razele soarelui in jurul nostru, sa raspandim bunatate, dragoste, blandete, sa raspandim placere de dialog celuilat si mai mult decat atat, sa fim persoane, care atunci cand se va arata Dumnezeu… sa nu trebuiasca sa ne justificam printr-un "dar", ci sa spuna Dumnezeu, asa cum a spus de fiul Sau Isus Hristos, "acesta este fiul/fiica mea, in care imi gasesc toata placerea mea!" Si Dumnezeu sa ne ajute la aceasta, AMIN!

Comments are closed.