Cum venim inaintea Lui in rugaciune?

1 Ioan 5:14
Îndrăzneala pe care o avem la El este că dacă cerem ceva după voia Lui, ne ascultă.

As dori sa incep printr-o intrebare. Cum venim inaintea lui Hristos in rugaciune? Sunt oameni care vin inaintea lui Hristos in rugaciune indiferenti. Spun o rugaciune, doar pentru a fi spusa. Sunt oameni care vin in rugaciune inaintea Lui cu cereri, dar indoindu-se de puterea lui Hristos. Sunt insa oameni, care atunci cand vin in rugaciune inaintea Lui, vin cu indrazneala. Oameni care cer lucruri mari de la Hristos si astfel primesc lucruri mari. Spune versetul "indrazneala pe care o avem la EL". Fiecare am fost lasati sa alegem. Venim inaintea lui Hristos cu rugaciuni indraznete, sau cu rugaciuni indiferente? De multe ori parca nu cerem lucruri mari de la Dumnezeu, pentru simplul fapt ca zicem noi… “ORICUM E IMPOSIBIL”. Si atunci vine Hristos si spune in Luca 18:27: “Ce este cu neputinta la oameni, este cu putinta la Dumnezeu. Credeti acest lucru? Eu cred din toata inima mea ca atunci cand noi venim cu indrazneala, cu credinta si cu rugaciuni din inima(ATENTIE! NU RUGACIUNI FORMALE), inaintea lui Dumnezeu, EL va asculta rugaciunile noastre.

Arthur Pink spunea: “Rugăciunea nu este atât de mult o acţiune, cât o atitudine – atitudinea de dependenţă de Dumnezeu.” – Cum vedem fiecare dintre noi rugaciunea? O vedem ca pe o simpla actiune, sau ca pe o atitudine? Acest citat poate fi oarecum derivat din versetul care l-am citit mai inainte. La ambele poti pune intrebarea… "cum vin inaintea lui Hristos in rugaciune?" Vin cu actiune, sau cu o atitudine dependenta de EL? Vin cu indrazneala, sau cu indoieli inaintea lui Hristos in rugaciune? Cum venim noi inaintea lui Hristos in rugaciunile noastre? Dumnezeu ne indeamna sa venim inaintea Lui cu o atitudine de dependenta de EL, ne indeamna sa venim inaintea lui cu indrazneala! Sa cerem lucruri mari, lucruri care chiar daca noua ni se par imposibile, El le numeste lucruri posibile pentru EL!

Si mai este un lucru. Versetul continua si spune…”Daca cerem ceva dupa voia LUI, EL ne asculta” Dumnezeu ne cheama astazi sa venim inaintea lui cu indrazneala, sa venim inaintea lui cu atitudinea dependeta de EL, dar sa venim inaintea lui si cu cereri dupa voia LUI. De multe ori ne intrebam… “De ce nu oare nu imi asculta Dumnezeu rugaciunile?” Pentru simplul fapt ca de multe ori, cerem lucruri care nu sunt dupa voia LUI! Cerem lucruri care pur si simplu, EL, Dumnezeu, nu le are in planul Sau pentru noi Leon Danaila spunea in felul urmator “Am cerut in viata iubire si Bunul Dumnezeu mi-a dat oameni in suferinta sa ii pot ajuta. Dumnezeu nu mi-a dat nimic din ce am cerut, dar mi-a dat tot ce am avut nevoie. Ruga mea a fost ascultata.” Si pot spune AMIN. Un om care si-a dat seama, ca planul nostru, nu este intotdeauna planul lui Dumnezeu pentru noi. De multe ori Dumnezeu nu ne va da nimic din ce vom cere, dar ne va da intotdeauna ceea ce vom avea nevoie. AMIN!

Comments are closed.