Cuvantul lui Dumnezeu

Romani 1:16
Căci mie nu mi-e rușine de Evanghelia lui Cristos; fiindcă ea este puterea lui Dumnezeu pentru mântuirea fiecăruia care crede: întâi a iudeului, apoi a grecului;

Cu siguranta, fiecare dintre noi ne-am gandit, cum ar fi viata fara anumite lucruri in viata noastra. Cu siguranta fiecare dintre noi ne-am gandit cum ar fi viata fara mancare, cum ar fi viata fara apa, fara tehnologie? DAR… cati dintre noi ne-am intrebat cum ar fi viata fara Cuvantul lui Dumnezeu? As dori privim si sa meditam impreuna la cea mai importanta carte din istoria omenirii. CUVANTUL LUI DUMNEZEU!
Spune prima fraza din Romani 1:16: Caci mie nu mi-e rusine de Evanghelia lui Hristos. Ati intalnit oameni care sa se rusineze de Cuvantul lui Dumnezeu? Oameni carora sa le fie rusine sa spuna din Cuvant celor care nu-l cunosc pe Dumnezeu? Imi amintesc cand eram copil, era un baietel in jurul varstei de 6-7 ani in spatele blocului. Se juca impreuna cu noi, insa el avea ceva diferit, Cuvantul lui Dumnezeu! In fiecare Duminica, dupa ce se intorcea de la biserica, acest copil, tinea Cuvantul lui Dumnezeu in brate pe tot parcursul serii. Ce vreau sa scot in evidenta cu acest lucru? Vreau sa scot in evidenta faptul ca nu i-a fost rusine de Cuvantul lui Dumnezeu, nu i-a fost rusine sa il aiba la vedere, nu i-a fost rusine sa stranga Cuvantul lui Dumnezeu in brate, chiar in timp ce se juca impreuna cu noi. Dumnezeu sa ne ajute sa fim astfel de oameni! Oameni care sa nu ne rusinam niciodata de Cuvantul lui Dumnezeu! AMIN!

De ce nu trebuie sa ne fie rusine de Cuvantul lui Dumnezeu? Continua versetul si spune fiindcă ea este puterea lui Dumnezeu pentru mântuirea fiecăruia care crede: Ce este Cuvantul lui Dumnezeu? Puterea lui Dumnezeu pentru mantuirea fiecaruia care crede! Cuvantul lui Dumnezeu este putere! Credeti lucrul acesta? Multi dintre noi ajungem la situatii in care nu mai putem, in care suntem obositi, in care simtim pur si simplu ca ne prabusim, atat la propiu cat si la figurat. Mult dintre noi tanjim in astfel de situatii dupa PUTERE, putere fizica, putere spirituala. Cautam aceasta putere in tot felul de lucruri. Insa prea putin o cautam in Cuvantul lui Dumnezeu, Cuvantul lui Dumnezeu care defapt inseamna PUTEREA ADEVARATA. Parintele Domelie Manolache spunea, “NU SE CLATINA IN CREDINTA CEL CARE SE SPRIJINA CU TARIE PE CUVANTUL DOMNULUI”. Nu-i asa ca atunci cand alergam si obosim fizic, simtim nevoia sa stam jos, sa ne odihnim putin? Simtim nevoia sa ne sprijin de ceva? La fel este si in viata de credinta! De multe ori in alergarea noastra obosim. Dar slavit sa fie Dumnezeul nostru, care prin Fiul Sau, ne-a facut parte de acest Cuvant, care este sprijinul nostru in oboseala, in descurajare, in tristete, in suferinta, in ingrijorare! As dori sa multumim Domnului pentru faptul ca ne-a facut parte de Cuvantul Lui, de adevarata putere, atat putere fizica, putere psihica, dar si putere spirituala!

Am inceput prin cateva intrebari retorice. Si as dori sa termin tot printr-o intrebare. Ce ar fi fost de noi, daca nu am fi avut Cuvantul lui Dumnezeu? De oriunde citesti acest mini-articol, te invit sa multumesti Domnului pentru Cuvantul Sau. Pentru ca prin EL noi avem putere in necazuri, prin EL, avem putere in oboseala, prin EL, avem putere in descurajari, prin EL, avem nadejdea unei vieti vesnice in imparatia cerurilor. AMIN!

Comments are closed.