Fii multumitor lui Dumnezeu

Efeseni 5:4 Să nu se audă nici cuvinte porcoase, nici vorbe nechibzuite, nici glume proaste, care nu sunt cuviincioase, ci mai degrabă cuvinte de mulţumire.

Avand totul, dar neavand nimic, avand nimic, dar avand totul.

Stateam zilele trecute si ma gandeam cat de multe avem, dar totusi, parca de multe ori ne incearca sentimentul ca nu avem nimic. Ma gandeam cat de nemultumiti suntem uneori… Nemultumiti de situatia financiara, nemultumiti de familie, nemultimiti de casele noastre, nemultimiti de cum aratam, nemultumiti nemultumiti, si iar nemultumiti. Si ma gandeam la cat de multe avem, dar in nemultumirea noastra, nu avem defapt nimic. Alergam zilnic intr-o parte si in alta, facem bani, crezand ca acolo este multumirea, insa seara, ajungem acasa, dandu-ne seama ca defapt multumirea nu se gaseste in bani. Mergem la shopping, cumparam tot ce ne pofteste sufletul, crezand ca acolo este fericirea… insa ajungem acasa, dandu-ne seama, ca defapt multumirea nu se gaseste nici in shopping. Schimbam telefoanele, schimbam masinile, crezand ca atunci vom fi impliniti si multumiti. Insa ne trezim nu dupa mult timp, nemultumiti si de aceste lucruri. Avand totul, dar neavand nimic, avand nimic, dar totusi, avand totul…
De ce am ales acest titlu? Pentru simplul fapt, ca exista cel putin doua categorii de oameni. Oameni, care au totul, dar sunt nemultumiti si oameni care nu au nimic, dar totusi sunt multumiti. As vrea in aceasta zi sa privim la cateva motive de multumire, de care fiecare dintre noi avem parte.

Primul motiv de multumire este: “Mancarea”

Unele personae, doar viseaza la avea mancarea necesara, in timp ce noi avem peste masura. Sunt Copii care pur si simplu, mor de foame la propriu. De multe ori folosim expresia “MOR DE FOAME”. Cand ajung acasa si imi e foarte foame, ii zic mamei mele. “Mami cand e gata mancarea ca mor de foame.” Si ma gandeam cat de usor folosim noi aceste cuvinte la figurat, in timp ce unii chiar mor de foame la propriu. Asadar, daca astazi citesti acest scurt mesaj si nu ai nici un motiv pentru ce sa ii multumesti lui Dumnezeu. Multumeste-I pentru mancarea de care iti face parte zi de zi.

Al doilea motiv de multumire este: “Vazul”

V-ati intrebat cat de scumpa este privirea noastra? Cat de mult valoreaza vazul nostru? Nu stiu cati dintre dvs. il cunoasteti pe Adi Hentea. Este un tanar din Romania, orasul Arad, care in adolescenta si-a pierdut privirea ambilor ochi. Nu cu mult timp in urma, s-au strans bani prin intermediul unui website pentru a putea avea parte o operatie in Statele Unite. Cu toate ca aceasta operatie nu i-a garantat recastigarea vederii, stiti cat a costat operatia in sine? $105.000. Cat valoareaza privirea naostra? Vazul nostru? Cu siguranta mai mult decat $105.000.

Al treilea motiv de multumire este faptul ca: “Suntem intregi”.

V-ati intrebat vreodata cat de mult conteaza faptul ca avem ambele maini? Am un prieten un Romania care de ceva timp se tot chinuie sa stranga $50.000 pentru a-si putea achizitiona o mana artificiala. Costurile unei astfel de maini se pot ridica pana in $100.000, depinzand de functiile acelei maini. Mai rau… Exista persone carora le lipsesc ambele picioare, si ambele maini.
Poate va intrebati, de ce am adus aceste motive de multumire inaintea dvs. Pentru simplul fapt de a dovedi cat de bogati suntem. Chiar daca poate nu avem in conturile bancare sute de mii de dolari, ii avem in maini, in picioare, in faptul ca vedem, in faptul ca avem ce manca… De ce am adus aceste motive inaintea dvs? Pentru a dovedi ce motive importante si marete de multumire avem sa aducem inaintea Dumnezeului nostru.

Asadar, “Să nu se audă nici cuvinte porcoase, nici vorbe nechibzuite, nici glume proaste, care nu sunt cuviincioase, ci mai degrabă cuvinte de mulţumire.”

La aceasta ne indeamna Dumnezeu in aceasta zi, dar nu numai. Sa nu se auda intre noi, cuvinte porcoase, nici vorbe nechibzuite, nici glume proaste, care nu sunt cuviincioase. Cu alte cuvinte, sa nu se auda intre noi Cuvinte de nemultumire, ci mai degraba, cuvinte de multumire. La aceasta suntem indemnati in aceasta zi, dar si intreaga noastra viata. Sa rosim Cuvinte de multimire Domnului nostru Isus Hristos.

Coloseni 3:17
Şi orice faceţi, cu cuvântul sau cu fapta, să faceţi totul în Numele Domnului Isus şi mulţumiţi, prin El, lui Dumnezeu Tatăl.

Si Dumnezeu sa ne ajute la aceasta AMIN!

Comments are closed.