Relatiile anului 2018

1 Petru 1:22 Deci, ca unii care, prin ascultarea de adevăr, v-aţi curăţit sufletele prin Duhul ca să aveţi o dragoste de fraţi neprefăcută, iubiţi-vă cu căldură unii pe alţii din toată inima,

Astazi, am ales sa scriu despre relatiile intre frati. La ce nivel sunt relatiile noastre astazi? Cat de mult ne iubim? Cat de mult tinem unii la altii? Cat de mult ne pasa unii de altii? V-ati intrebat vreodata de unde porneste iubirea intre frati? De ce dispare dragostea de frati? De ce exista atat de multa ura intre noi, in loc sa existe iubire? Ceea ce defapt Cuvantul lui Dumnezeu ne porunceste. IUBIRE. As dori in momentele urmatoare sa privim in Cuvantul lui Dumnezeu si sa cautam raspunsul acestor intrebari.
Spune prima parte a versetului care l-am citit adineauri: “Deci, ca unii care, prin ascultarea de adevăr, v-aţi curăţit sufletele prin Duhul”. Si ce spune mai departe? Ca sa aveti o dragoste de frati neprefacuta. De unde porneste dragostea intre frati? De la ascultarea de adevar. Si fac o pauza aici. Ascultarea de adevar. Ce este adevarul, sau altfel intrebat, cine este adevarul? Ioan 14:6 Spune in felul urmator: Eu sunt calea, adevarul si viata. Cine este Adevarul? Isus Hristos! De la ce porneste Dragostea intre noi? Haideti sa citim altfel acest verset. Deci, Ca unii care, prin ascultarea de Isus Hristos, v-ati curatit sufletele prin Duhul ca sa aveti o dragoste de frati neprefacuta, iubiti-va cu caldura unii pe altii din toata inima. De ce nu avem dragoste unii pentru altii? Pentru ca ne-am oprit din a mai asculta de Hristos.
Poetul Mihai Eminescu a spus in felul urmator:

“De aproape doua mii de ani ni se predica sa ne iubim, iar noi ne sfasaiem.

Acest citat a fost scris de Mihai Eminescu, in anii 1800. Astazi, nu sunt aproape doua mii, sunt peste doua mii de ani, si din pacate acest citat pare a fi tot mai actual. Trist, dar adevarat. Ma intreb daca pretindem ca l-am cunoscut cu adevarat pe Hristos, adica Adevarul, Iubirea intruchipata. Cum putem sa nu oferim din aceasta iubire si celor din jurul nostru? Pentru ca atunci cand cunosti iubirea adevarata, este imposibil sa nu o raspandesti in jurul tau. Daca nu poti oferi iubire, dragoste celor din jurul tau, ma tem ca exista riscul sa nu fii experimentat ce inseamna Adevarul si ce inseamna adevarata iubire.

Luca 6:32 Dacă iubiţi pe cei ce vă iubesc, ce răsplată vi se cuvine? Şi păcătoşii iubesc pe cei ce-i iubesc pe ei.

Cu alte cuvinte… Daca iubim doar pe cei ce ne iubesc, avem pretentia la cer? Avem pretentia sa fim cu EL in vesnicii? Ce rasplata asteptam, daca eu, tu, iubim doar pe cei ce ne iubesc? Si spune cu alte cuvinte Cuvantul lui Dumnezeu, mergeti pe strada, mergeti in lume, veti gasi o multime de astfel de oameni, care iubesc doar pe ce-I ce iubesc.
Calea spre cer, este ingusta si nu vom putea niciodata pasi pe aceasta cale, fara a ne iubi ca si frati intre noi si fara ai iubi chiar si pe cei ce ne urasc!
Am vazut care este problema lipsei iubirii, care se naste din neascultarea de adevar, de Isus Hristos. Atunci care este calea spre iubire? Simplu. Ascultarea de adevar, de Isus Hristos. Haideti sa privim impreuna la exemplul perfect de iubire.

Ieremia 31:3 „Domnul mi Se arată de departe: ‘Te iubesc cu o iubire veşnică, de aceea îţi păstrez bunătatea Mea!

Te iubesc cu ce? O IUBIRE VESNICA. Aceasta este iubirea Lui Hristos pentru noi. VESNICA. Nu este conditionata. Iubirea lui nu este o zi da, o zi nu. Ci iubirea Lui este una vesnica, neconditionata, permanenta. Astfel trebuie sa fie si iubirea noastra unii pentru altii. Poti spune fratelui tau, TE IUBESC CU O IUBIRE VESNICA? Daca da, inseamna ca ai cunoscut adevarul, inseamna ca l-ai cunoscut pe Hristos cu adevarat. Daca nu putem spune fratilor nostri TE IUBESC CU O IUBIRE VESNICA inseamna ca suntem departe de calea catre cer. Asadar, cum este relatia ta cu fratele tau, sora ta in Hristos? Cum este relatia ta cu cei din familia ta? Ai putea spune fiecarei persoane, chiar si dusmanului tau TE IUBESC CU O IUBIRE VESNICA? Ma rog si imi doresc, ca in anul in care vom intra sa iubim cu adevarat. Sa practicam iubirea de care ni s-a facut parte pe crucea de la GOLGOTA, iar astfel cei din jurul nostru sa poata sa spuna "aceasta persoana practica cu adevarat IUBIREA lui Hristos." Si astfel, relatiile noastre unii cu altii sa creasca. Pentru ca eu cred din toata inima mea, ca nivelul relatiilor dintre noi, depinde de iubirea care o raspandim fata de cei din jurul nostru. Si Dumnezeu sa ne ajute ca in anul 2018, sa raspandim aceasta IUBIRE acasa, la locul de munca, in mediul in care Dumnezeu ne va aseza. Nu uitati, Dumnezeu ne in acest an, ne va testa credinta si ascultarea noastra fata de Cuvant, uitandu-se la relatiile noastre cu cei din jurul nostru. Dumnezeu sa ne ajute ca in acest an sa avem relatii sanatoase, relatii dupa voia si placul Lui. AMIN!

Comments are closed.